Docent:

Exegese Oude Testament

Ds. Heres is predikant van de gereformeerde kerk te Assen-Kornhorn.

Even voorstellen:
Nadat ik van 1998 tot 2002 een studie Veehouderij aan de Christelijke Agrarische Hogeschool te Dronten heb gevolgd en afgerond, ben ik in 2003 begonnen aan de Vooropleiding Klassieke Talen in Kampen. Tijdens de studie theologie ben ik in mijn verlangen bevestigd om dienaar van het Woord te worden, en werd ik ook tot dat mooie ambt geroepen. Vooral de masterfase van de studie, die ik aan de Theologische Universiteit Apeldoorn heb gedaan, heeft bij mij de liefde voor het academische én eenvoudig gelovige karakter van de gereformeerde theologie aangewakkerd. Ik studeerde af in het vak Oude Testament, met als minor het vak homiletiek.

In 2012 werd ik bevestigd als dienaar van het Woord. In de beginjaren kreeg ik een rol in de begeleiding van theologiestudenten uit onze kerken. Bij de verdere uitbouw van begeleiding naar opleiding kreeg ik het vak Exegese Oude Testament toegewezen. In dat vak mag ik als docent momenteel mijn bijdrage leveren aan de Academie.

MEEST RECENTE BIJDRAGEN:

Uw God is Koning IV

Dit is deel 4 van het artikel Uw God is Koning. Over: Wet en evangelie en de verhouding tussen beide in het Oude Testament.

Uw God is Koning III

Dit is deel 3 van het artikel Uw God is Koning. Over: Wet en evangelie en de verhouding tussen beide in het Oude Testament.

Abonneren

Meld je aan voor een wekelijkse nieuwsbrief met de nieuwste blogberichten en exclusieve content. Verschijnt iedere dinsdag in je mailbox!