Docent:

Praktische Theologie

Drs. van der Wolf (geb. 1964) is predikant van de gereformeerde kerk te Hardenberg.

Even voorstellen:
Ik ben ds. René van der Wolf.  Al van jongs af aan heb ik, eerst in de Gereformeerde Kerken (Syn.) en later in de GKV in een roeping mogen groeien die mij uiteindelijk bij het predikantschap in de Gereformeerde Kerken (vrijgem.) bracht. 

Mijn doctoraalexamen in de theologie heb ik aan de Theologische Universiteit te Kampen mogen halen. Vanaf 1992 tot en met 2009 heb ik in dit kerkverband verschillende gemeentes mogen dienen. Sinds het najaar van 2009 ben ik predikant in Hardenberg en heb ik intensief mee mogen helpen aan de opbouw van de GKN. 

In de loop van de achterliggende jaren zijn mijn taken veranderd. Begonnen als studiebegeleider, ben ik twee jaar geleden door de kerken voor 40% benoemd als docent / begeleider van de theologiestudenten in de GKN. 

Sinds die tijd werk ik parttime in de gemeente te Hardenberg en parttime als docent diakoniologie. Daarnaast geef ik gastcolleges aan het RTS in Heidelberg en volg ik een PhD Graduate Program aan de TUA in Apeldoorn. Mijn dissertatie richt zich op de homiletiek (preekkunde) en in het bijzonder op de preekvoorbereiding.

MEEST RECENTE BIJDRAGEN:

De vleeswording van het Woord

Korte bijdrage over: de inhoud van dit theologisch denken, de impact die dit denken heeft en het gevolg daarvan voor het pastoraat.

Vlaamse preekkunde uit Marburg

Dit artikel vormde de grondslag onder het gehouden minicollege ter gelegenheid van de opening van het academisch jaar 2022-2023, op zaterdag 10 september 2022. Vanuit het vakgebied van de homiletiek (preekkunde) – wordt u een man voorgesteld die onder ons misschien wat minder bekendheid geniet, maar voor de preekkunde wel degelijk van grote betekenis is…

Abonneren

Meld je aan voor een wekelijkse nieuwsbrief met de nieuwste blogberichten en exclusieve content. Verschijnt iedere dinsdag in je mailbox!